Как да изберете перфектната бебешка количка?

Кой родител не би се съгласил с това, че детето му заслужава само най-доброто? Това е самата истината и тя е валидна още от появата на новия член на семейството.

Бебешката количка е задължителен атрибут за едно новородено и се купува дори още преди самото раждане. Тя трябва да бъде изключително удобна и качествена, така че да отговори на всички нужди на вашето отроче.

Ето съветите, с които ще намерите перфектната бебешка количка.

Начин на живот

Това е един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид при вземането на решение за количка. Дали сте градско семейство, което ще използва тази количка по цял ден всеки ден или крайградско, което основно ще се нуждае от нея за разходки из квартала и кратки пътувания далеч от дома? Какво пространство имате в дома или апартамента си за съхранение на колички? Ще трябва ли да возите количката в обществения транспорт? Планирате ли да използвате една количка за всичките си нужди?

Всичко това има значение. За щастие обаче, има огромен избор от бебешки колички от Ebaby.bg.

Разходи

Родителите за първи път често са шокирани от това колко струват количките. Ако разполагате с голям бюджет, за да похарчите повече по това перо, трябва да имате предвид, че по-скъпите модели често включват неща като по-добри системи и по-лесна маневреност, тъкани от по-висок клас и широк избор на цветове. Често пъти са налични и модулни седалки и такива, които могат да държат повече от едно дете.

Все пак не се стресирайте твърде много над бюджета – докато количките от по-висок клас могат да струват около хиляда лева или повече, също е много възможно да получите такива, която отговарят на вашите нужди, за много по-малко пари.

Място за съхранение

Рядко ще излизате просто да се разхождате. Обикновено ще изпълнявате задачи или ще посещавате приятелите си или парка. Кошът под седалката е важен и липсва на някои колички, което е голям минус.

По-малко важни, но със сигурност хубави са държачите за чаши и местата за съхранение на бебешката бутилка. Можете да прибирате също така вода за себе си, залъгалки за детето и други неща, които трябва да са лесно достъпни. Още по-малко важни са страничните джобове – лесно можете да си купите чанта за съхранение, която да закачите на гърба на количката. Но имайте предвид, че ако окачите твърде много неща на количката, тя може да се преобърне назад.

Сгъване

Може да има някои семейства, които никога не сгъват количките си. Но повечето родители трябва да ги сгънат, за да ги вкарат в колата, ако не и в къщата.

Ако трябва да се борите с количката, то значи това не е правилният артикул за вас. А и ако количката не се заключва в сгънато положение, а вместо това се отваря обратно при най-малката провокация, това също не е добре. Ето защо е добре да тествате всеки подобен артикул, преди да вземете решение за покупка.

Управление

Можете ли да управлявате количката лесно? Успява ли тя да влиза през вратите на магазините? Маневрирате ли успешно с нея?

Всички тези въпроси са много важни и в никакъв случай не бива да ги оставяте без отговор. Когато сте с дете, комфортът трябва да бъде налице за вас във всеки един момент, без компромиси.

Тегло

Колкото по-лека е количката, толкова по-лесно е да я бутате, да пътувате, да я прибирате в колата, да я носите нагоре по стълбите и т.н. Някои нови родители се притесняват, че ако количката се усеща лека, тя е лошо изработена. Не е задължително обаче това да е вярно, защото теглото не е равно на качеството. Тъкмо напротив, лекотата улеснява ежедневието ви много повече, отколкото някога сте си представяли.

А oще страхотни бебешки принадлежности разгледай тук!