Най-теглените бързи кредити през годината

В края на всяка календарна година се изготвят всякакви класации, които са показателни за стандарта на живот на българина, за предпочитанията му, за доходите му и за всички промени, които настъпват в нашето общество. Широка популярност в последните години добиват бързите кредити до заплата. Съответно са включени в полезрението на икономическите списания и журналистическите коментари.

Какви заеми предпочитат българите?

чарт кредити

Оказва се, че бързите кредити са на първо място по предпочитана услуга за кредитиране у нас по данни на Podkrepa.eu. Заедно с кредитните карти, бързите кредити заемат солидни позиции в предпочитанията на родните потребители, когато стане дума за разрешаване на спешни финансови проблеми. Докато в началото те бяха непознати и към тях се подхождаше скептично, както към всяко ново нещо, то днес това не е така. Усилията на фирмите да се представят подробно през потребителите оказва влияние. Държавата също има своята роля. Въвеждат се общи и единни правила за всички компании, които предлагат тази услуга. По този начин се гарантира сигурността на клиента. Добре е да се отбележи, че цялостната държавна политика в тази област следва една линия – да бъдат защитени правата на потребителите. Това не остава незабелязано в коментарите, които се правят.

Проучванията показват, че след покачване на доверието към небанковите институции предлагащи бързи заеми,

сред потребителите има и, да ги наречем, любими кредити. Така например най-често тегленият бърз заем е този до заплата. Той си остава един от най-сигурните начини да се разрешат спешни финансови трудности или да се закърпи семейният бюджет в случай на забавяне на трудовото възнаграждение. Този род кредити е чудесен и за хората работещи така наречените „свободни професии”, при които разплащането става под формата на хонорари и не са с точно фиксирана дата от месеца.

Какви са причините?

Какви са причините, поради които кредитите до заплата са сред най-предпочитаните. Работодателите често си позволяват да забавят възнагражденията на работниците си без основателни причини. В същото време големите компании, като електроразпределителните дружества не са склонни да отлагат разплащанията. Тогава клиентите се доверяват на бързите кредити. Решават си проблема и след това в рамките на няколко седмици или месец възстановяват заема. Също така се случва да възникнат непредвидени разходи, които разстройват финансовите планове.

Безспорно най-големият плюс на този вид услуги е бързата, лесна и неизискваща разходи процедура по отпускането им. Независимо дали са онлайн или от офис, те са широко достъпни. Времето, което потребителите отделят, за да стигнат до крайната цел – получаване на не голяма сума пари е минимално. Рядко има откази на подадено искане. Процедурата за кандидатстване може да бъде стартирана само чрез документ за самоличност.

Научете повече за небанковото кредитиране тук: http://www.capital.bg/biznes/finansi/2017/02/20/2921600_otpusnatite_burzi_krediti_sa_narasnali_s_15/