Бум на бързите кредити, само за година скочиха с 12%

Бързите кредити нараснаха с 9,8%, или с 254,8 млн. лв. за година и в края на март са в размер на 2,848 млрд. лв. Това сочат данните на БНБ за дружествата, специализирани в кредитиране, които нямат лиценз за банки.

Над 81% от бързите кредити са взети от граждани. В края на март отпуснатите бързи заеми на домакинствата са в размер на 2,294 млрд. лв., като за година нарастват с 12,3%, или 252 млн. лв. Явно тази форма на финансиране става все по-популярна, въпреки падащите лихви по банковите кредити. Увеличението на бързите заеми е доста по-бързо от годишния ръст на банковите кредити, който към края на март е 2,1%.

Дружествата, специализирани в кредитиране, са отпуснали на предприятия 460,3 млн. лв. Общата сума на предоставените кредити на фирми намалява за година с 0,5%, или 2,1 млн. лв. Така делът на бързите заеми за фирми намалява до 16,4%. Явно бизнесът предпочита да не взима кредити или да потърси финансиране от банка.

Близо 40% от бързите заеми са със срок над 5 години. Тези заеми нарастват със 17,4% до 1,124 млрд. лв.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/05/18/bum-na-byrzite-krediti-samo-za-godina-skochiha-s-12.376780

Бързите потребителски кредите са един от най-лесните начини да се сдобиете с пари в рамките на няколко часа.

Вече е изключително лесно да вземеш заем.  Единственото, което трябва да притежаваш е лична карта. Трябват ти пари – сам избираш как да кандидатстваш и как да получиш желаната сума… ако искаш можеш да кандидатстваш чрез своя компютър,  лаптоп, таблет, телефон, или просто да ни се обадиш, за да заявиш желаната от теб сума в сайта на Кредитуок. Обслужването винаги е на ниво, бързо и лесно се сдобиваш с необходимите пари, за да ги изхарчиш както си поискаш. Навън е студено – не е нужно дори да излизаш. Обаждаш се или пускаш електронна заявка и оставяш всичко в ръцете на нашите консултанти. Одобрението е бързо (максимум 24 часа), след което сам избираш къде и как да получиш парите си – дали да бъде вкъщи, на избрано от теб място или на твоя карта.

Връщането на кредита става спрямо личните ти възможности и желания, с предварително уговорен период и вноска, която внасяш всяка седмица или веднъж месечно.  Дори внасянето е лесно – на консултант на предварително уговорено място, в офис, по сметка или на местата където плащаш битовите си сметки, ти избираш лично или онлайн.

Кандидатстването в Credirect е максималко улеснено, трябва единствено да представите, че получавате доход и да представите лична карта.  Всеки потребител може да заяви бързи кредити онлайн без лихва до 30 дни през сайта им.

Предлаганите програми са разработени за всеки – пенсионери, работещи на трудов договор или за хора които за без такъв. За хората които обичат иновациите (онлайн или по телефона) или за хората с традиции (Български пощи, куриер).  И като всички отговорни компании, ще Ви се отблагодарим, чрез нашите програми за лоялни клиенти, слагайки Ви прозвището „ВИП“, което ще Ви предостави куп привилегии и нови възможности.