Интервю с г-н Димитров от Кредисимо АД

1. Здравейте, г-н Димитров! Разкажете ни малко повече за така наречените бързи заеми и защо хората в България масово взимат онлайн заеми?

Здравейте! Ние в Кредисимо бяхме едни от първите, които дадоха тласък на така наречените FinTech/ФинТек/ структури в България. Те са част от небанковите финансови структури, които набират огромна популярност в страната и можем да кажем, че са основа за бъдещото развитие в небанковия финансов сектор. Компанията ни набра скорост за доста кратки срокове и към момента можем да се похвалим, че сме едни от лидерите в бързото кредитиране и сме доста разпознаваеми на пазара.
Хората в България се ориентират към тегленето на бързи кредити онлайн, защото това е един удобен и лесен вариант за навременно и бързо финансиране на належащите нужди.

2. На какво се дължи популярността на Вашата фирма?

От началото на нашето съществуване, броят на нашите клиенти постоянно расте. Можем да кажем, че те са и все по-удовлетворени от продуктите ни. Ние от своя страна се стараем да ги стимулираме да търсят все повече нашите кредити като им предоставяме изключително добри лихвени нива и много удобни варианти за кандидатстване за кредит.
Голямо предимство за нашите продукти е фактът, че се кандидатства изцяло онлайн, в нашия сайт, през мобилното ни приложение или по телефона. Няма необходимост клиента да идва лично до някой офис, да губи време в административни дела, да се реди по опашки и ред други процедури, които утежняват процеса по кандидатстване. Всичко това може да се случи от дома или офиса, изцяло с помощта на компютър, таблет или смартфон.

Кредисимо е член на АОНК – Асоциацията за Отговорно Небанково Кредитиране

3. Разкажете ни за кредитните Ви продукти

Основните продукти, които предлагаме са „Кредисимо Плюс“ и „Кредисимо до заплата“.
Ориентирани сме да предоставим най-изгодните условия на нашите клиенти и се съобразяваме с тяхното моментно финансово положение. За разлика от други финансови институции, предимно в банковия сектор, при нас може да кандидатстват хора, които нямат трудов договор, временно са без работа, пенсионери и студенти, на които им трябва бързо финансиране. За нас е ясно, че при сложните финансово-икономически процеси, които текат в страната и в световен мащаб като цяло, не винаги клиента може да предостави перфектен финансов профил, но нашата мисия е да достигнем до максимално много хора и да сме в тяхна полза, когато сме им най-необходими.

Ако имате въпроси можете да научите повече за продуктите на фирмата тук!

4. Как да се предпазим от нелицензираните фирми за бързи кредити?

С течение на годините, се появиха все повече нелоялни практики на пазара, като част от тях са и изцяло незаконни. Може да попаднете на изключително примамливи оферти за бърз заем, които на пръв поглед да ви изглеждат най-добрите като условия, но трябва да внимавате дали срещу вас стои лицензирана фирма за бързи заеми. Често физически лица се явяват пред вас с примамливи предложения, като не се легитимират, не показват визитка или някаква друг документ. Те предлагат много изгодни условия, но в техните оферти се крият и много „подводни камъни“, които може да ви засегнат в последствие.

5. Коя финансова институция издава лицензи към финансовите институции?

Лицензираните фирми за бързи заеми притежават лицензи от различни държавни структури, като основната е лиценза от БНБ за легитимна финансова структура. Това е най-важното нещо, което компанията трябва да притежава, за да се легитимира пред клиентите си и за да спечели тяхното доверие.

Регистър на финансовите институции по чл. 3а от ЗКИ към 1 декември 2016 г – http://bnb.bg/BankSupervision/BSFinansInstitution/BSFIRegistrers/BSFIReg_Introduction/index.htm

Контакти на фирмата

Facebook: Фейсбук страница на фирмата

Уебсайт на фирмата: https://credissimo.bg/

Продукти на фирмата: „Credissimo до заплата до 600 лв.“ и „Credissimo Плюс до 2000 лева“

Контакти: email: contacts(at)credissimo.bg,

Телефон: 0700 12 0 12

Интересни статии в блога на фирмата: