Ако за първи път купувате или продавате имот в гр.София

 1. Най-добрите сделки се сключват тогава, когато и двете страни са в добро настроение. Избягвайте срещите, когато бързате, когато сте уморени или раздразнени.
 2. Ако купувате бизнес имот, изберете го според популярността на района, дори и да се наложи са направите компромис с размера.
 3. Ако купувате имот за инвестиция, изберете земя. Цената на земята се покачва с времето, докато сградите могат да се обезценят.
 4. В центъра на града изберете бизнес имот (Център, Бизнес парк и др.), а в тихите райони (Бояна, Драгалевци, Симеоново, Горна баня) далеч от центъра изберете жилище.
 5. Не се колебайте да отделите повече време за проучване на търсения имот. Веднъж щом намерите подходящия имот, действайте бързо. В противен случай може да го изгубите.
 6. Ако продавате земя или сграда, чиито главни предимства са гледката или градината предпочитайте да я показвате в слънчев ден и при подходяща светлина. Избягвайте да показвате имота си в мъглив или дъждовен ден.
 7. Винаги помнете, че купувачът е под влиянието на първото впечатление. Затова се уверете, че имотът ви изглежда по най-добрия възможен начин.
 8. За предпочитане е да се обърнете към лицензирана агенция за луксозни недвижими имоти в гр. София. Така спестявате време, имате повече възможности и сключвате по-изгодни сделки.

Други съвети

 • Правен съвет

След като изберете имот, е необходимо да се предприемат стъпки за извършване на правната работа, свързана с покупката. Вие ще можете да изберете адвокат или, ако желаете, ние можем да Ви препоръчаме. Във всички случаи ние ще съдействаме на Вас и на Вашия адвокат за набавяне на цялата необходима информация за извършване на сделка.

Адвокатът ще направи обстойна проверка на документите на имота и ще Ви информира за евентуални нередности, както и за възможностите за тяхното отстраняване. Той ще подготви предварителен и окончателен договор за покупката.

Предварителният договор не винаги е необходим, но ако искате да резервирате имота и да сте сигурни, че продавачът ще изпълни ангажиментите, които е поел, предварителният договор е документа, в който трябва внимателно, подробно и със съблюдаване изискванията на закона, да се опишат правата и задълженията на продавача и купувача. Ако не сключвате предварителен договор, окончателният договор трябва да съдържа допълнителни клаузи, свързани със състоянието и предаването на имота.

 • Застраховки на имущество

При желание от Ваша страна ще организираме или ще Ви посъветваме относно застраховането на недвижимия имот, който закупите чрез нас. Според нас истинска проверка за един застраховател е реакцията му в случай на застрахователно събитие. Ние работим само със Алианц България, за които сме сигурни, че се отзовават в кратък срок и имат разумни условия при щети в застрахования имот.

 • Ипотечни кредити

Всички български банки предлагат ипотечни заеми за недвижим имот. През последните месеци поради ипотечната криза в света българските банки преразгледаха политиката си и в настоящия момент получаването на ипотечен заем е значително по-трудно. Относително по-лесно е получаването на кредит за закупуване на имот ново строителство, завършено или поне с акт 14 в градовете.

 • Управление на имоти

Ако купите ваканционен или друг имот, в който няма да живеете постоянно, може би е добра идея да ангажирате фирма, която да се грижи за него във Ваше отсъствие. Често ще бъде необходимо да се плащат сметки за ток, за поддръжка на общи части или да се провери покривът след зимата или след буря. Ние можем да Ви помогнем във всички тези отговорности.

Услугата „Управление на имот“ включва регулярни посещения на имота, осъществяване на малки и основни ремонти, свързани с поддръжката, когато се налага, плащане на сметки за ток, вода и газ, охрана, уреждане на застраховка, почистване, косене и поддръжка на басейн, както и посрещане и настаняване на Вашите гости във Ваше отсъствие.
Строителство и ремонт
Независимо дали Вашият проект е за освежаване на имот, частичен или пълен ремонт или ново строителство, можем да Ви съдействаме. Ние предлагаме консултации на място на обекта, подготовка на подробна количествено-стойностна сметка за строително-ремонтните работи, организиране на целия инвестиционен процес, включително подготовка на идейни и работни проекти, получаване на съответните строителни разрешения и т.н. Свържете се с нас за по-подробна информация.

 • Обзавеждане

Най-добре е да обзаведете сами Вашия имот, но това не винаги е възможно. Понякога Ви е необходим някой, който да следи отблизо обзавеждането във Ваше отсъствие, особено когато то отнема повече време. Ние можем да Ви предложим добър съвет и да осъществим дейностите, които изискват време, което не можете да отделите. В зависимост от Вашите нужди ще организираме доставка и монтаж на мебели, уреди, осветителни тела, аксесоари или надзор по време на монтажа, както и необходимите плащания.