Бързи заеми и имаме ли полза от тях?

Ако не сте ползвали досега бързи заеми, поне сте чували за тях. Може би сте срещали противоречиви мнения, някой добри, някой не чак толкова и ако не сте се възползвали от такъв тип кредитиране се чудите дали има полза от тях. За да ви помогнем, ако ви се наложи да потърсите спешно пари ще се опитаме съвсем накратко да ви очертаем начините по които можете да кандидатствате за такъв бърз кредит и условията, на които трябва да отговаряте.

И така, ако ви трябват спешно малки по размер суми, можете да потърсите бързи заеми, които се отпускат от доста небанкови организации, а напоследък и от някой банкови институции. Преди да разкажем как става самото кандидатстване ще ви дадем няколко съвета, преди да направите крачката и да кандидатствате за бързи кредити. Много важно е да имате сигурни доходи и да се направите сметка дали ще сте в състояние да погасите заема си в уговорените срокове с небанковата организация. Казваме това не за да ви плашим и стресираме, а защото лихвите при отпускане на бързи заеми са малко по – високи от тези на потребителските кредити. Това е нормално, тъй като при този начин на кредитиране сумата се отпуска без представяне на документи и без изчакване на определен за разследване на кредитната ви история срок.

За да си помогнете можете преди да кандидатствате да използвате електронните калкулатори, които се намират на страниците на небанковите организации, които предлагат бързи заеми и сами да определите както срока на изплащане, така и лихвата, което ви устройва.

Самото кандидатстване за бързи заеми се извършва през интернет или ако вече сте ползвали тази услуга и се погасили заема си в срок и коректно само с смс. Необходим документ е единствено лична карта, а отпусната сума ще е при вас в рамките на деня.