Защо е по-добре да практикуваме морски риболов?

В тази статия ще ви разкажем защо предпочитаме морския риболов пред това да седнем до някой язовир или езеро, за да ловим сомове, шарани и разни други сладководни риби.

Хората, които практикуват морски риболов са малко и това е нормално – имаме страшно много сладководни водоеми и само едно море. Все пак, трябва да кажем, че на него живеят доста хора, които се радват да хвърлят въдица от кея или от лодката си и това е истинското щастие в деня им. Ето няколко причини защо предпочитаме да ловим риба на морето: Няма опасност от суша Нали помните преди време в новините – “Перник остава без вода!”, “Бургас и Варна може да останат без вода!” и др. Лятото винаги е време, в което част от сладководните водоеми или пресъхват или намалят значително. С морето такава опасност, за щастие няма и може спокойно да разчитаме, че то няма да пресъхне, за разлика от любимото ни място за риба.

Има доста хора и не се чувстваме сами За доста хора изглежда, че туристите и рибарите по морето трудно виреят заедно, но това съвсем не е така. Не са малко рибарите, които продават своя улов точно на туристи, които отчаяно търсят прясна риба, а има и много сладки моменти, в които малки деца със своите родители застават да гледат и малките казват, че искат да се научат. Ако рибарят е приятен човек може да им даде да опитат. И това е прекрасно.

Ловенето на риба в някой морски град е далеч по-малко самотно занимание. Може да не се ограничим само до риба Много често ходенето за риба на морето е свързано и с ваденето на миди, а това е нещо, което няма как да се случи и на най-хубавия язовир. Черноморска риба на плоча и миди на тенекия – перфектна вечеря на плажа, която е възможна само когато говорим за черноморски улов. Дишането на йодни пари – здравословен ефект. Ако сте решили да лувувате в морето са нужни качествени макари за морски риболов, за да сте сигурни, че рибата няма да се откъсне от кордата.

Това вече важи само за наистина ранобудните рибари, които са готови да посрещнат изгрева на морския бряг, за да дишат здравословните йодни пари и след това да отидат да хвърлят въдицата и да си опитат късмета. Доказано е, че йодните пари са изключително полезни и техният здравословен ефект може да се усети само на морския бряг и никъде другаде.

Тук може да сложим още някои субективни тези като това, че черноморските риби са по-вкусни и разнообразни, но това по-скоро е въпрос на предпочитания.