Какво да правим с коледните подаръци, които не са ни харесали?

В началото на всяка нова година, често имаме нужда да направим драстична промяна, като разчистим дома и съзнанието си. Едно от първите неща, с които се чудим какво да правим са коледните подаръци, които по една или друга причина не са ни се оказали по вкуса.

За съжаление има и такива моменти и колкото и да ценим човека, който е решил да ни изненада, не може просто да се насилим да носим пуловера или да парфюма, който далеч не отговаря на нашия стил. Какво да правим? Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат:

  1. Опитайте да върнете или замените подаръка

Често приятелите и роднините са наясно, че може да не уцелят подарък, който ще харесате или пък се колебаят за точния размер, цвят и т.н. В такива случаи те са достатъчно предвидливи и съобразителни, за да се запознаят с правилата за връщане и замяна в конкретния магазин, от който са взели подаръка. Понякога те самите дори ще ви кажат, че нямат нищо против да направите замяна и ще ви предоставят необходимите документи за покупката. Ако случаят е такъв няма нужда са се чувствате некомфортно – приемете предложението им и изберете по-подходящ артикул, който знаете, че ще използвате. Така всички ще бъдат щастливи.

В случай, че близките ви хора не ви предоставят тази възможност или биха се почувствали зле, ако не одобрите подаръка, тогава на помощ идват следващите ни съвети.

  1. Открийте ново приложение

Не се отчайвайте, винаги има изход. Опитайте се да мислите креативно и да откриете ново приложение на подаръка, който сте получили или да го промените, по начин, че да ви харесва. Какво имаме предвид? Ето ви пример:

Парфюмите са едни от най-купуваните подаръци за всеки празник. Затова експертите от онлайн магазина за парфюми на Венера Козметикс издават няколко хитри трика какво да правим, ако се окаже, че не сме получи аромат, който ни харесва.

В случай, че не може да го върнете, пробвайте да носите аромата няколко пъти. Има разлика между това как той ухае във флакона и върху кожата ви. Ако това не проработи, тогава опитайте да го използвате в комбинация с други парфюми или лосиони за тяло, като така създадете изцяло нов и различен аромат.

Следващият вариант е да откриете ново предназначение на парфюма – използвайте го, за да ароматизирате гардероба или стаята си. Така поне ще го изхабите, вместо да го оставите недокоснат на козметичната си тоалетка. Това е стратегия, която по подобен начин може да приложите за всякакъв вид други подаръци – дрехи, козметика и др.

  1. Подарете или направете дарение

Накрая, но не и на последно място – помислете за някого, който би се радвал да получи такъв подарък. Нека не забравяме, че всеки от нас има различен вкус и предпочитания. Затова опитайте да потърсите ваш приятел или член на семейството, който би имал полза от нежелания подарък. В случай, че не откриете подходящ кандидат или просто искате да се включите към благородна кауза, може да направите дарение на гражданска организация или държавна институция, която отговаря за хора в неравностойно положение. Така ще направите едно достойно дело и ще знаете, че подаръкът ви ще се използва от човек, който има по-голяма нужда от него.