Как да изберете наистина добър матрак?

Най-важният избор, който трябва да направите, за да се наслаждавате на продуктивен ден, на енергична сутрин и на спокойна, пълноценна вечер. Често забравяме кога сме купили новия матрак, обръщаме повече внимание на красотата на спалното бельо, отколкото на комфорта, който ни е необходим за здравословен сън. Вероятно знаете, че препоръчителното време за спане е между 8 и 9 часа, и ако сравните вашето време за сън или качеството, с което спите, ще бъдете изненадани от негативните показатели на статистиката.

Какво трябва да притежава добрият матрак?

За да изберете добър матрак, трябва добре да познавате себе си и това, от което имате нужда. Ако често имате болки в гърба и в тялото, се насочете към твърд матрак, както и ако обичате на спите, по корем и по гръб. По този начин тялото ви ще е абсолютно право, при заемане на позата и ще можете да спите по-спокойно, и пълноценно. Ако обичате мек матрак, то тогава трябва да бъдете внимателни при заемане на позата за сън, за да не потъвате твърде много в матрака.

Всеки матрак трябва да е преминал редица тестове, които да ви гарантират качеството, гаранцията и комфорта, който заслужавате. Ако се съмнявате в някой продукт, можете да се консултирате с продавачите, онлайн или във физическите магазини, като в магазини Mattro. Консултантите ще ви дадат добри съвети и ще се съобразят изцяло с бюджета ви, особеностите, които търсите и ще ви споделят за настоящи или предстоящи отстъпки.

Добрите матраци имат много слоеве във вътрешността си, която трябва да е в идеална изправност. Всички мемори пяни, гелове, подматрачни рамки, ако има такива, цялата повърхност на матрака, както и всички негови допълнения, като материята, зимни и летни варианти на матрака, ако е двулицев, трябва да бъдат изрядни. Ако и една част от матрака не е изработена качествено и според всички изисквания, то е много вероятно скоро да усетите неудобството или пропадане и вдлъбване.

За да сте сигурни в матрака, който избирате, трябва да се доверите само на проверени доставчици, като в матраци Mattro. Провереният доставчик ще ви гарантира качеството на матраците, всички негови слоеве, особености и иновативност. Както и допълнителните подобрения, които можете да закупите в сайта и във физическите магазини, като това може да е, топер, за запазване на хигиената и удължаване на живота на основния матрак, топ матрак за бюджетен избор, подматрачните рамки, както и всички аксесоари, като възглавници, спално бельо и др.

За да можете да се радвате на максимален комфорт, трябва да сте готови да не правите никакъв компромис. Сънят е най-важната част от денонощието, в която тялото и умът ви, трябва да отпочиват пълноценно, за да сте изпълнени с енергия през следващия ден. След като заспите на новия си матрак, ще усетите осезаема разлика в цялото си състояние, включително подобрение в болките в тялото и позицията на гърба ви през целия ден.

Бъдете смели в избора на матрак, а ако имате нужда от консултация, не се колебайте да потърсите специалисти.