Как да поддържаме колата?

Части за коли

Части за коли

Не е трудно сами да се грижим за колата и да намалим нуждата от авточасти. В случай, че се стигне до там, а това е неминуемо, трябва да се осведомим кое е най-точното и правилно място за снабдяване с авточасти. По принцип части за коли се продават в много магазини. Проблемът идва от там, че любимото ви място за авто части може и да не е най-качественото за снабдяване с такива. Много производители правят резервни части копия на оригинални авточасти за Рено например. Те са на по-ниска цена и логично не поправят колата ни, както трябва. Поради тази причина трябва да намерим магазин за авточасти, който предлага само лицензирани avto chasti. За улеснение имаме шанс и да поръчаме от сайт за авточасти online.

Друго, което можем да направим за да избегнем големи проблеми с колата си и нуждата от посещения на магазин за авточасти е сами да проверяваме някой компоненти по колата си. Така например всяка сутрин преди да се качим в своя автомобил можем да проверяваме дали под него няма течове. Течовете са потенциален проблем. Ако има такива незабавно трябва да закарате колата си на сервиз.

Проверявайте и дали фаровете и стоповете ви работят качествено. Не забравяйте да ги спирате преди да слезете от колата. Нивото на маслото също може да бъде проверено от нас. То трябва да бъде между двете мерителни линии на пръчицата за масло.

Всички знаем колко са важни спирачките. Поради тази причина трябва да следим нивото на спирачна течност. Как става това? Лесно можете да накарате служителите на бензиностанцията да проверят нивото на тази течност. Другата ви опция е да ги разпитате как сами да следите нивото на спирачна течност.

Охлаждащата течност не е за пренебрегване. Следете какво показват индикаторите ви за нея. В същото време не паркирайте колата си под жаркото слънце. То може лесно да повреди всички уреди на таблото и тогава ще трябва да дадете много пари за резервни части.