Кое е по-добро – латексови матраци или матраци с пяна?

В днешно време на пазара може да намерите изключително голямо разнообразие от матраци – матраци латекс, мемори пяна, полиреутан и др. Трудно е наистина да се направи избор сред голямото разнообразие от матраци на пазара, в това число и различните латексови матраци.

Латексът е естествен и здравословен материал, а матраците от мемори пяна са много удобни, но всяко едно има както предимства така и недостатъци.

Както вече бе споменато, латексови матраци са по-удобни от другите видове. Доброто разпределение на тежестта на нашето тяло силно влияе на кръвното обръщение, спим спокойно без да се мятаме и въртим по цели нощи, а на сутринта сме свежи и наистина отпочинали.

Да направим правилния избор, кое да предпочетем – здравето или удобството, естествените латексови матраци или тези с мемори пяна. Това е дилема за много потребители и любители на матраците.

Какво представлява латексовата пяна и защо е толкова популярна в производството на латексови матраци?

Латексовата пяна е вид пяна, създадена да ни дари с определени усещания. Тя може да бъде направена от синтетични или естествени съставки. Има три вида латексова пяна:

 • 100% естествен латекс;
 • Смесен тип;
 • Синтетичен латекс.

Естественият латекс се прави от гуменото дърво. Повечето латексови матраци не се произвеждат от 100% естествен латекс, тъй като той е много скъп. Предпочита се смес, в която се прави няколко инча слой от напълно естествен латекс. Това се прави се цел да се подобрят качествата на произведените латексови матраци.

Защо да използваме матраци латекс?

Да поговорим специално за латексовите матраци от Brava. Защо да го предпочитаме пред другите? Ето няколко положителни точки, които биха повлияли на вашето решение:матрак

 1. 100% Латекс
  Повечето матраци латекс са изработени от цели латексови ядра изградени от 100% латекс. Латексът се извлича от каучуковото дърво Havea Brasiliеnsis и е най-еластичният материал в природата.
 2. Ортопедични
  Изключително комфортни. Имат обособени специални зони на твърдост, които имат възможност да създават равномерна ортопедична опора за гръбнака по цялата му дължина.
 3. Здравословна среда
  Естествените свойства на латекса предотвратяват появата на микроорганизми, акари и бактерии, които са основните причинители на алергии, бронхиални астми и някои възпалителни процеси.
 4. Проветриви
  Матраци латекс притежават изградена мрежа от въздушни канали, която гарантира изключителна проветривост на матрака.
 5. Анатомични
  Заради своя материал, матраци латекс притежават изключителна гъвкавост, с което се спомагат да заемат формите на Вашето тяло. Така, те ви помагат да получите максимална релаксация и отмора, помагат за нормализирането на кръвообращението и спокоен сън.
 6. Екологични
  Повечето матраци от латекс, носят в своето ядро екологично чисти продукти, отговаряйки по този начин на всички съвременни изисквания за природосъобразен начин на живот.
 7. Лесно почистване
  Повечето матраци латекс се почистват изключително лесно, защото имат сваляеми калъфи.
 8. Изолиращи
  Има изолиращи качества, които осигуряват хладина през лятото и топлина през зимата.
 9. Еластични
  Латексът е най-еластичният материал в природата – след всяка употреба той възстановява първоначалната си форма, което гарантира дългия му живот.
 10. Всичко необходимо за удобството на вашата спалня ще откриете в Brava – магазини за матраци, легла, подматрачни рамки.