Избор на подходящ матрак за вашето дете

Комфортният и дълбок сън на детето през първите месеци след раждането му са жизнено необходими, защото в този период мъникът повече спи отколкото е буден. Ето защо е важно да му осигурим подходящо легло с добре избран детски матрак за него. Какви са предлаганите в онлайн магазина на Рая Тойс видове и кои са факторите за правилен избор?

детски матраци

Какви видове детски матраци ще видите в онлайн магазин Raya Toys

Освен разнообразието от размери, в продуктовата гама на сайта основно са матраци с различни дебелини  и сгъваеми модели. Те позволяват използването им и от двете страни както и възможност за сгъване при нужда. От друга страна се предлагат с различни пълнежи- полиуретанова пяна, кокосова вложка, мемори пяна, със зони, латекс. Калъфа може да е от кашмир, бамбук, алое вера и други антиалергични материали.

В сайта на Рая Тойс може да откриете и голямо разнообразие на производители на детски матраци, част от които са Italbaby, Baby Matex,Hauck, Azaria, Magniflex и други.

Кои са най-купуваните модели и размери

Най-купуваните детски матраци от нашия онлайн магазин са най-добрите и ефективни модели, а именно твърдите и еластични матраци, които са с възможно най-плътната полиуретанова пяна. Те са в по-голямо разнообразие на калъфи и могат да задоволят по-широк спектър от предпочитания на различните родители. Ето няколко примера на най-предпочитаните пълнежи на безпружинни детски матраци:

  • пяна с ефект на паметта – тя е наричана още Memory Foam, има способността да повтаря извивките на тялото и притежава подходяща твърдост, така че да задържи правилна позицията на лежащия. Подходящи са за след 1-та година на детето.
  • естествен латекс – използва се в средния и горния ценови сегмент. Той притежава изключително добри анатомични свойства и е доста мек и приятен, притежава хипоалергенни свойства и е напълно екологичен естествен материал;
  • пенополиуретан – най-често срещаният пълнеж в съвременните детски матраци , но има съществена разлика в цената, която се определя от плътността. По леките, тип дунапренени матраци са най-евтини и за постигане на твърдост се използва кокосова вложка, която за съжаление понякога е алерген.. Плътния пълнеж, увеличава тежестта, еластичността и твърдостта на матрака- този вариант е подходящ за новородено бебе.

Най-предпочитаният размер е стандартния – 120/60 см, защото това е стандарт при производството на легла, но разбира се, често се търсят параметрите 70/140, 60/165 см и т.н. Важно е да се спомене, че изборът на детски матрак трябва да се направи спрямо размерите на креватчето. Ние можем да ви предоставим всеки размер по индивидуална поръчка.

Какви други неща е препоръчително да купим

Покупката на допълнителен дишащ протектор никак не е лоша идея, особено що се отнася до осигуряването на приятен и дълготраен дълбок сън на бебенцето. Този протектор ще осигури подходящата твърдост, така че да не се получат гръбначни изкривявания и в същото време ще предостави отлични условия за естествено проветрение и ще предотврати изпотяване, което да създава дискомфорт.