На какво да обърнем внимание при избора на кейс за телефон

Какъв калъф да изберем за своя смартфон?

Освен на външния вид, дизайна, материала на производство и наличието на допълнителна функционалност, когато избирате кейсове за телефон, обърнете внимание на още няколко важни неща:

Съвместимост с модела на телефона

Размерът, конфигурацията, разположението на отворите за камерата и конекторите на кутията следва да бъдат еднакви. Затова изберете такъв кейс, който е създаден специално за конкретен модел смартфон, например, ако вашето устройство е huawei, следва да потърсите калъфи за huawei.

Степен на фиксация

Какво означава това? Капакът трябва да се прилепва плътно към панела на телефона, по никакъв начин да не се оказва натиск върху калъфа или, обратно – кейсът да е толкова свободен, че да стои хлабаво и да се плъзга.

Качество на изработка – един от най-важните критерии

Започнахме с пример за калъфи за huawei, но това важи за абсолютно всички други такива аксесоари. Огледайте внимателно калъфа – той не трябва да има криви шевове, стърчащи нишки или други подобни производствени дефекти. Това не само значително разваля външния вид на аксесоара и говори зле за качеството на изработка.

Удобство при използване – кейсове, подходящи при практикуване на различни дейности

Индивидуалният начин на живот пряко влияе върху избора на тип покритие за телефон.
Ако активно използвате вашия смартфон, трябва да го защитите по-добре, тоест да заложите на надежден и практичен кейс, изработен от някой устойчив материал.

В случай, че се занимавате със спорт, разгледайте модели, които предлагат закопчаване на ръката, колана или крака. Те също трябва и задължително да бъдат устойчиви.

Ако пък през една много голяма част от деня вашият смартфон е прибран в чанта, то тогава може да заложите на кейс, изработен от някой лек материал. В такъв случай е по-важен дизайна и декорацията, така че, ще имате особено богат избор. Просто отделете известно време да разгледате наличните модели кейсове, които предлагат специализираните за това магазини и онлайн платформи и ще изберете най-добрият вариант за вас.