Трябва ли плочките за баня и стена да съвпадат

Често в търсене на подходящо покритие за стените и пода за най-влажното помещение в дома се прибягва до употребата на плочки за баня от Gaudi DS. Те имат редица предимства, като устойчивото на влагата и водата покритие, което ги прави изключително предпочитани. В следващите редове от експертите на Gaudi DS ще разберем кое е актуалното в момента и още полезни съвети относно избора.

Кой е най-предпочитаният дизайн за плочки за баня

Когато правим своя избор е добър вариант да имаме цялостна визия за това, как искаме да изглежда бъдещата ни баня. Днешните предложения са изключително многообразни, така че всеки да може да реализира дори и най-нестандартните си идеи. В тази връзка, единственото ограничение за изпълнение е нашата фантазия.

Дизайнът на интериора се определя именно от плочките за стени и под и хората са изключително внимателни когато правят своя подбор. Много популярни дизайни днес са: 

  • топлите и меки цветове;
  • портокаловото;
  • оранжевото;
  • бежовото;
  • пясъчно жълтото
  • черното с черното и бялото. 

Много предпочитани са и моделите имитация на мрамор или дърво, добавящи уют, стил и лукс в едно.

Какви са тенденциите през 2020 година

Тази е годината на големите и радикални промени, а това също се очаква и в дизайна на плочките за баня. Трендът е насочен към избора на големите размери. Въпреки, че най-търсените 60х120 мм ще останат актуални и в момента, на пазара започват да се появяват и нестандартни размери, като 120х240 и 150х300 мм. 

Имитацията на различни естествени повърхности през 2020 година не само ще останат в тренда, но и ще засилят влиянието си. Най-предпочитани си остават дървото, мраморът и атрактивните комбинации от шарки и цветови акценти. Отдавна отмина модата на квадратните решения за баня. Те вече са правоъгълни с акцент към хоризонталното разположение.

Полезни съвети от Gaudi DS при избор на стенни плочки

Освен украсата в банята, при избора на плочки за стена съществуват някои допълнителни особености, като възможността за тяхното комбиниране. През 2020 г. най-нестандартните и оригинални съчетания ще са изключително атрактивни. Отминаха годините, когато цялото санитарно помещение се правеше в един цвят. Сега комбинацията от два или повече акцента е задължителна.

Те трябва да са с лесно за почистване покритие. Това обикновено е гланцираното, което всъщност допринася и за визуалното разширяване на помещението, неговият по-добър външен вид и възможност за почистване и поддръжка.