Фокусирайте се когато играете покер онлайн с Pragmatic play

Играта на покер онлайн си има плюсовете и минусите си, дори и в игрите на доказан разработчик като Pragmatic play, който наскоро стъпи и в Германия и е част от портфолиото на Sesame. Един от основните проблеми в това да играеш в интернет е, че за мнозина се оказва трудно да поддържат фокуса си през цялото време.

Да останеш съсредоточен при покер онлайн се оказва голямо предизвикателство за мнозина. На този проблем са посветени не една или две книги за покера. Всички те констатират, че за да сме успешни играчи в интернет, трябва да останем съсредоточени, за да реализираме печалба и да станем добри играчи.

Най-големият проблем тук са многобройните начини за разсейване, на които сме подложени, когато играем сами пред компютъра.

Това предполага, че в процеса на играта имате достъп и до всички интернет ресурси като музика, клипове, социални мрежи и всякакво друго виртуално съдържание. Естествено, има и музика, която може да ви помогне да се съсредоточите, но не разчитайте прекалено на това.

Ако сте сами у дома и играете през компютъра си, може да ви позвънят на входната врата, внезапно да огладнеете или да ви се доходи до тоалетната, да решите да свършите забравена домакинска работа или нещо друго.

Заради всичко това се опитайте да се съсредоточите върху играта и ръцете си в покера, а страничните разсейвания елиминирайте максимално. Не анализирайте по време на игра и изиграните си преди малко ръце, а оставете анализа за след играта, така че да имате полза от него и да не ви пречи в момента.

Освен това добре е да използвате разумно почивките си, за да релаксирате и да подновите играта с трезв ум. Не пийте алкохол, не се поддавайте на емоциите и играйте разумно и с мярка. Дори прекаляването с кафе, енергийни напитки или други стимуланти често има обратен ефект. Винаги може да си пийнете след края на играта, особено ако резултатът е добър за вас и няма риск за сметката ви.

Примерно ако сте в игра на турнирен покер, имате 5 минути почивка на всеки кръгъл час. Използвайте ги за физиологичните си нужди, за свършване на нещо наложително и най-вече за релакс и рестарт на ума си.

Хубавото е, че онлайн масите за покер ви дават възможност да седнете на всяка от тях винаги и по всяко време. Така може да направите избора си не само за дадена игра, но и за почивките си, които е добре да избирате след голяма печалба.

За да тренирате ума си и да останете във фокус, докато залагате на покер онлайн, има различни методи. Сред тях попадат и някои доста нестандартни, като медитацията, спане по график, поддържане на диети, редовни почивки и др. подобни. Има дори специално приложение за тази цел – PrimedMind. Само от вас обаче зависи да останете трезви и концентрирани, без да се разсейвате излишно и да се поддавате на емоциите.

Не играйте на автопилот, а разсъждавайте по време на играта, най-вече когато играете на няколко маси едновременно. Мислете за ръцете си една по една, планирайте играта си и се абстрахирайте от всичко излишно около вас, което може да ви разсее и да доведе до загуба на пари.

Покерът е интригуваща, интересна и агресивна игра, която изисква редица умения. Съсредоточаването и хладнокръвието са само част от тях. Без значение дали играете онлайн срещу компютъра или с реални играчи, винаги пазете ума си бистър и не позволявайте околната среда да влияе на играта ви.

Днес може да практикувате играта покер онлайн в сайтовете на десетки букмейкъри. Примерно регистрацията при букмейкър като Sesame ви дава множество шансове да си опитате късмета на покер, включително и в игри на водещ разработчик като Pragmatic play. Ако запазите фокуса си в играта, имате всички възможности накрая да се окажете на печалба и да излезете от играта удоволетворени и с натежали джобове.