Полетът Ви е закъснял или отменен?

Ситуации, възпрепятстващи безпроблемното пътуване със самолет могат да бъдат най-различни и съответно към всяка от тях трябва да подходим индивидуално, за да защитим правата си.

Европейският регламент EC 261/2004 ви защитава в случай на прекъсване на полет, когато са изпълнени определени критерии. Настоящият регламент обхваща всички полети, заминаващи от или пристигащи на летища в ЕС, когато се експлоатират от базирани в ЕС въздушни превозвачи. Това е така, защото е отговорност на авиокомпанията да се увери, че не са налице непредвидени обстоятелства, които да спънат осъществяването на полета и да гарантира навременното ви пристигане. При стачки от страна на персонала по сигурността на летището, на ръководителите от багажен сектор, на персонала от въздушно управление или такива, причинени от политически вълнения нямате право на обезщетение.

Винаги се уверявайте, че знаете правата си като пътници и че те се спазват от авиокомпанията. ClaimHelp е екип от специалисти в тази сфера и освен подпомагането на пътниците, техен приоритет е и запознаването им с правата им. В допълнение към това трябва да сте наясно и с правото си на грижи – авиокомпанията следва да ви осигури храна и напитки, спрямо времето на престоя ви, безплатни телефонни обаждания и електронни съобщения, а ако заместващият полет излита в друг ден, ви се полага безплатно настаняване в хотел, както и превоз между летището и хотела.

Можете да се свържете с ClaimHelp чрез техния уебсайт www.claimhelp.eu, където има изградена леснодостъпна платформа за регистрация на претенция при проблем с вашия полет. Ако се питате защо да изберете ClaimHelp за ваш представител пред авиокомпанията, отговорът е следният: на първо и най-важно място, вие няма да им заплатите нищо, докато не получите законово полагащото ви се обезщетение, ще спестите време и нерви, докато те преговарят с авиопревозвача от ваше име и не на последно място, не ви трябват задълбочени юридически и авиотехнически познания, но всичко, което научите, ще ви бъде винаги от полза.