Имаме ли нужда от мобилно приложение, за да правим прогнози през телефона?

Мобилният телефон на повечето от нас е пълен с десетки програми, за немалка част от които изобщо не знаем колко натоварват паметта на устройство и за какво служат (това не значи, че са излишни – напротив, някои могат да се окажат жизнено важни). Имаме няколко чат софтуера в смартфона, електронно банкиране, освен това какви ли не приложения за слушане на музика, гледане на телевизия, контрол на електроуредите у дома и т.н. Компаниите, с които контактуваме често за покупки или плащане на сметки, също дават все по-често възможността тази интеракция да се извършва посредством мобилна апликация.

Вече е стандартно удобство да си плащаме сметката за телефона през… същия този телефон. А защо да не играем и в онлайн казиното или в сайта за спортни залози по същия начин? Много хора вече го практикуват и знаят предимствата на това развлечение в мобилна среда. Необходимо ли е обезателно свалянето и инсталирането на специална апликация за целта? В повечето случаи – не. Ето например при един от новите лицензирани букмейкъри у нас sesame mobile app все още не е разработена, но въпреки това платформата се радва на сериозен интерес от страна на клиентите. Когато сайтът на букмейкъра предлага отлично разработена като дизайн, съдържание и функционалност мобилна версия на своя сайт, то тогава и това е достатъчно като цяло за качествено развлечение.

Защо тогава някои оператори предлагат достъп до системите си през апликации за смартфон, а при други няма такава практика? Това е политика на конкретната компания, която има своята логика да постъпи по единия или другия начин. Без съмнение разработването на качествено мобилно приложение изисква сериозен ресурс и инвестиция на пари, време и хора. В някои от фирмите за онлайн залози предпочитат да насочат усилия в развитие в други посоки. И както казахме, липсата на мобилна апликация не винаги ощетява потребителя.

Хазартните приложения обикновено са леки и не натоварват устройството

Колкото повече програми имаме на телефона, толкова повече се “задръства” паметта му. Това може да бъде аргумент против инсталирането на някои видове софтуер, но като цяло той рядко се отнася точно до мобилните приложения за спортни залози и хазарт. Такива апликация обикновено заемат обем, по-малък от този на едноминутен видеоклип, който сме си заснели сами в парка или на парти. Така че спестяването на място просто не е основателна причина против свалянето на букмейкърски софтуер.

А в кои случаи е неизбежно да се използва такава програма?

Почитателите на покера са наясно, че няма как да минат без апликация, ако искат да играят срещу други любители на това удоволствие от цял свят. За практикуване на най-популярната хазартна игра с карти наистина е необходимо инсталирането на специално мобилно приложение. Такива опции откриваме най-вече при чуждестранните оператори с лиценз за бизнес на територията на България. А тези програми всъщност са неизбежни не само при използването на платформите през смартфон, но също и през компютър. Само по този начин потребителите имат достъп до десетки виртуални маси и турнири, в които да се включат и да изпробват уменията, инстинкта и късмета си в реално срещу играчи от Германия, Аржентина, Тайланд или Танзания.

Като изключим покер приложенията, останалите апликации предлагат същото съдържание, което откриваме и в уебсайта на съответния букмейкър. В тези случаи мобилното приложение е по-скоро екстра, отколкото необходимост.