Трябва ли непременно да ходя в офис на банка, за да взема кредит?

Съсредоточете се върху плановете си за дома или намеренията си за инвестиция, не губете ценно време в обиколки на различните финансови институции 

Дистанцираният достъп до множество услуги днес е предпочитан от мнозина. Висенето на опашки и излишното губене на време в разходки до банковите офиси скоро ще се озоват в миналото. Благодарение на технологиите вече не е нужно да отивате на място, за да откриете своя сметка или да изтеглите желания потребителски, както и ипотечен кредит. Независимо къде се намирате, дали сте отдадени на служебните си ангажименти, пътувате или сте на почивка, а също и по всяко време на денонощието, стига да имате интернет – може да пуснете онлайн заявката си и да изчакате отговор с подходящите за вас предложения.

С дигиталната платформа Crediport достигате до много банки, застрахователи и финансови институции. Резултатът е гарантиран комфорт, безплатни оферти, пестите средства и време.

Какво е необходимо да направите   

Не сте изправени пред сериозно предизвикателство, кандидатствате за кредит едва с три стъпки: регистрирате заявка на сайта, разглеждате постъпилите оферти и избирате тази, която ви се струва максимално изгодна за Вас. Посредникът предлага и опция с калкулатор, на който може да въведете сумата и очаквания срок на кредита, за да изчислите приблизително месечната си вноска, като тя е съобразена и с индивидуалната ви кредитна оценка.

Вариантите за финансиране пред Вас са няколко: потребителски кредит, бърз ипотечен кредит и банков ипотечен кредит. Бонус е и безплатната кредитна оценка, която отнема само три минути, при това без да е необходимо да предоставяте лични данни.

Проучете шансовете си

Оценката на кредитния риск е основен фактор, когато сте в процес на кредитиране. По този начин банката оценява вероятността сумата, която ще Ви бъде отпусната, да бъде изплатена в договорения срок за кредита. Crediport разполага със специална функционалност за оценка на кредитоспособността, изцяло онлайн и напълно анонимно, на базата на конкретни характеристики, типични за съответния потребител.

Първата стъпка е именно тази – проверете личната си кредитна оценка, за да се ориентирате какви са шансовете за получите повече и по-добри оферти. При нейното изготвяне се взимат предвид кредитната история, съотношението между месечна вноска и чист доход, разполагаемият доход след приспадане на задълженията и т.н. тежести.

Цялата процедура е съвсем кратка, но предоставя действителната картина за Вашата кредитоспособност.

Следва изборът на кредит от предложените видове – потребителски, ипотечен, бизнес. При потребителските кредити може да посочите срок от 1 до 120 месеца, а сумите са от 100 до 70 хиляди лева. Ипотечните кредити са със срокове за изплащане от 6 до 360 месеца, получавате и безплатен електронен подпис. Финансирането на бизнес може да бъде краткосрочно (до 1 година) или дългосрочно (до 10 години).