5 причини да мразим улиците в България

Когато тръгнем на път, ние споменаваме имената на управниците, повече отколкото по време на избори

Каквито и класации да се правят в България, градовете ни не осигуряват чак толкова добър живот. Разбира се, няма как да не отчетем прогреса, но винаги има какво да се желае. Поне по отношение на състоянието на пътищата.

  1. Навременно асфалтиране

Всички искаме да се движим по улици, които са гладко асфалтирани. Закърпването на малки участъци вече не върши работа – не след дълго дупките отново се отварят. Има фирми, които се отнасят професионално и на ниво към работата си, изпълняват поетите ангажименти качествено и в срок, но бюджет за цялостно възстановяване обикновено липсва.

  1. Неравности

Старите улици, които са нагънати като море, вбесяват всеки шофьор. И пешеходец да си, веднага ще откриеш проблема.

  1. Разкопки за полагане на кабели и инсталации

Във всяка страна се налагат, но се правят планирано и после гледката не е като при нас. Дори и най-идеалната улица, и прясно асфалтирана да е, не може да запази визията си, ако после при разкопки не се вземат адекватни мерки.

  1. Зейналите шахти

На колко от вас гумата на автомобила е попадала в шахта? Сигурно подозирате какви могат да са последствията. И тях трябва да си ги поемете от личния джоб, освен ако не заведете дело срещу общината. В зейналите шахти със счупени или откраднати капаци често се случва да има и паднали деца, възрастни хора. Само намесата на други граждани е спасявала положението от фатални развръзки.

  1. Тротоарните плочки

Като говорим за пътищата, няма как да пропуснем тротоарите – все пак те са част от зоните на движение на пешеходците. Майките с колички най-добре могат да опишат картинката, при това доста цветущо. А тези, на които просто им се налага да прескачат липсващите или пропаднали плочки, неведнъж са отивали в офиса, окъпани от калните локви, криещи се под тях.