Информационна агенция ПИК

PIK.bg

Информационна агенция ПИК е с най-кратка история в медийното пространство в сравнение с останалите подобни на нея медии на българския пазар. Тя стартира през 2012 г. Въпреки това обаче тя успя да привлече своя вярна аудитория с множеството публикувани новини, бързата журналистическа реакция и богатото разнообразие от теми.

На сайта на медията е отделено място за актуалното от деня, тематично подредени материали и анализи, спорт, развлечение, дори кулинария. Медията следи най-горещите новини от съответния час, както и предоставя коментари на водещи експерти по най-горещите теми. При важни събития, като избори в България, тя създава и специални сайтове, които следят всичко важно.

http://pik.bg/

Читателите могат много лесно да намерят интересуващата ги информация на сайта. Най-горещите новини се показват като скрол в челото на сайта и са изнесени и с малка снимка и водещо заглавие на видимо място на челната страница на медията. Новините от последния час се намират в рубриката „Последни новини” в дясното меню на информационната агенция. Най-важните за деня пък са отделени в отделна категория, ако не желаете да четете всички публикувани новини от деня. Вляво под главната категория „Още” има падащо меню, в което са посочени всички основни тематични раздели в сайта. В тях са групирани новините и анализите съответно за България, света, спорта, шоу, любопитни новини, анализи, технологии, най-важното, кулинария, вицове. Възможност да се гледа видео съдържание дава категорията ПИК TV. В Ретро рубриката пък се представят теми и публикации от близкото и по-далечно минало, като много от тях са наистина интересни и любопитни. Във връзка с актуалното към момента българско европредседателство е създаден и отделен сайт, където потребителите могат да видят всичко по тази тема.

Времето за по-големите градове в страната читателите могат да намерят в горния десен ъгъл на сайта. От списък с падащо меню се избира търсеното населено място и се появява температурата и символ, показващ общите метеорологични условия.
На началната страница на информационната агенция са представени най-актуалните и любопитни материали от всички основни рубрики.