Бързите кредити пестят време

Живеем в свят, в който парите са изключително важни. Инструмент са за разплащане, показват статут и определят нагласите в обществото. Много хора използват кредитите, за да покажат имидж и високи доходи. Истината е, че всички видове заеми, включително и бързите кредити тип Мини Заем, са изключително полезен финансов инструмент, повишават покупателната способност, дават шанс за купуването на нови неща и покриват разходи, които в друг случай не биха могли да бъдат покрити. Вярвате или не, един бърз кредит може да ви спести средства и време, ако е използван правилно.

Кога е редно да се кандидатства за заем?

Предвид факта, че парите ни заобикалят, съществуват много нагласи към тях. Някои хора дори са успели да развият неглижиращо отношение към единственият съвременен инструмент за плащане. В резултат на това, не се отнасят сериозно към паричните си постъпления и не са наясно с месечния си бюджет. Със сигурност познавате такива хора, които винаги имат неочаквани и спешни разходи, просто защото не са планирали предварително бюджета си. В такива случаи, тези хора се обръщат към бързите кредити и най-често към типа кредити до заплата, които трябва да се върнат до един месец. Макар това да не е никак рядка ситуация, реално в този случай бързият кредит помага, но не е изцяло полезен.

Ако обаче той бива изтеглен с ясна цел и осъзнато, то тогава човек дори може да спести пари. Например, ако сте разпределили семейният си бюджет, обаче колата ви се развали на края на месеца и нямате достатъчно средства да покриете ремонта. В подобна ситуация, кандидатствайки за кредит, може да кандидатствате за кредит, който да покрие ремонта и бъдещите разходи по автомобила ви за известен период от време. Вследствие на това няма да се притеснявате за нова повреда. Освен това можете да разсрочите вноските за връщане на няколко месеца. Така ще си олекотите месечния бюджет и в същото време ще сте спокойни за колата.

Истината е, че когато планираме неправилно или пък изобщо не планираме, напълно възможно е да изпаднем в трудност или кредита да стане непосилен за плащане. Ако обаче си следим приходите и разходите и знаем за кое колко харчим, тогава заемът може да бъде добро решение.

мъж обмисля кредит

Помислете за бъдещите месеци

Не правете грешката да планирате само до момента, в който ви се преведат парите по сметката. Трябва да знаете какви парични постъпления ще имате следващите няколко месеца, защото в противен случай може да натоварите излишно семейния ви бюджет и да се нуждаете от още един кредит, за да си покриете месечните разходи. Балансът е изключително важен. Съвет от нас е да изтеглите кредит с по-дълъг период на връщане и по-ниски вноски, ако не сте убедени колко приходи ще имате следващите месеци. Така дори и те да са по-малко ще се справите с вноските.

Не бъдете емоционални, когато става въпрос за пари

Емоциите са нещо прекрасно, но за жалост рядко знаем как да ги разпознаем и обработим. Колкото това важи за ежедневните ни поведения, толкова и за пазаруването. Отдавна е известно, че магазините използват така нареченото емоционално пазаруване, за да увеличават продажбите си. Когато кандидатствате за кредит, също не трябва да сте подвластни на емоции. Макар фирмите за кредити да не използват маркетинговите похвати на магазините, когато става въпрос за пари, хората сами се увличаме и се стремим към сдобиването с повече. А чрез заем е лесно – попълваме формуляра за по-голяма сума, отколкото реално ни е нужна и след това си затрудняваме бюджета следващите няколко месеца.

Осъзнатостта каква сума точно ви е необходима и стриктното ѝ спазване е нещо, което може да превърне кредита в полезен инструмент. Всеки финансов проблем има различни начини, да се реши, но някои от тях са по-оптимални от други, така че съвет от нас е да обмислите добре и без емоции, когато кандидатствате за заем.