Бтв новини, времето, програма, фирми и сериали

BTV

БТВ излъчва програма за първи път в началото на месец юни 2000 година. Преди това на същата честота е излъчвала популярната като Втора програма на Българската национална телевизия – Ефир 2. БТВ е частна национална телевизия, която принадлежи на медийното семейство на BTV Media Group. Към същата група, чийто собственик е Central European Media Enterprises, са и профилирани ТВ канали, насочени към женската аудитория, мъжката публика, любителите на спорта, киното и комедийните програми. Преди CME да закупи БТВ телевизията е била собственост на компанията на Рупърт Мърдок – Time Warner.

Рожденият ден на най-популярното предаване на БТВ – Новините, е на 18 ноември 2000 г. В началото пък на месец декември същата година се дава началото и на сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин”. Други предавания, които се радват дълго време на зрителския интерес, стартирали през 2000 г., са: „Искрено и лично”, излъчвано цели 8 години; шоуто „Риск печели, риск губи”, продължило екранната си история в продължение на 5 години; „В десетката”, излъчвано 6 години; „Споко”, продължило до 2008 г.; „Глобусът”, излъчвано до 2011 г.; „Другата България” (до 2009 г.).

В годината на създаването на БТВ започва и най-дълго просъществувалото делнично вечерно ток шоу „Шоуто на Слави”, което осъществява множество собствени интересни рубрики и формати и дава началото на кариерата на много известни актьори и певци. Интересни реалити формати излъчва частната национална телевизия, сред които: музикалните „5 Stars” и “Music Idol”, световноизвестното предаване за оцеляващи„Survivor”, шоуто „Красавицата и отличникът”, „Dancing Stars”, „България търси талант”, “Masterchef”, Гласът на България” и др. Някои от тези популярни формати са още в програмата на БТВ с пореден сезон. Сред познатите и обичани водещи на БТВ са лица като Миглена Ангелова, Къци Вапцаров, Ани Салич, Гена Трайкова, Венелин Петков, Юксел Кадриев, Марияна Векилска, Виктор Николаев, Ани Цолова, Слави Трифонов и др.

Сред известните сериали и филми, излъчвани по частната национална телевизия, са българските продукции – „Стъклен дом”, „Седем часа разлика”, „Тя и той”, „Столичани в повече”, „Къде е Маги”, „Революция Z” и др.

БТВ има собствен портал, където е представена много детайлна информация за ТВ канала. Чрез него можете да се информирате за всичко предстоящо по телевизията, както и акценти от най-актуалното и интересното от вече излъчената програма. Поместени са и анкети, с които се проучва мнението на зрителите по горещи теми. Прогнозата за времето също може да бъде видяна в най-минималистична версия, като подробната е публикувана на сайта Dalivali.bg.

На платформата BTV Plus могат да се гледат излъчените по частната телевизия новини, предавания, филми и сериали безплатно, но за ограничен период от време – до 7 дни след излъчването им. Новините на БТВ също имат собствен сайт – http://btvnovinite.bg. На него са публикувани отделните новини в емисиите, както и целите емисии от деня. Най-важното от предходния ден също може да бъде видяно от потребителите. На новинарския сайт са отразени и основни акценти от сутрешния блок – разговори с гости, показани репортажи, прегледът на печата. Основният сайт на БТВ препраща към сайтовете на ТВ каналите, които са част от медийната група, към радиата и уебсайтовете, които са собственост на BTV Media Group.