Какви екскурзии до Италия ще намерите в Руал Травел

Италия е със сигурност сред най-популярните дестинации за пътуване в чужбина сред българските туристи. Това се дължи на редица фактори, но на първо място трябва да изтъкнем факта, че тук пътешествениците могат да се насладят на разнообразни и в много случаи уникални забележителности за страната. 

Всеки може да намери нещо за себе си – историята на Италия е сред най-богатите сред държавите на Стария континент, а природните дадености не отстъпват. Можете да се отдадете както на морска почивка, така и на изследване на една от най-красивите части на Алпите – Доломитите.

екскурзии до Италия

Как да стигнем до там

Италия е от най-близките до нас страни от Западна Европа, което прави придвижването до там лесно, дори и с автобус или кола. Автобусните екскурзии, особено до северната част на страната – Милано, Венеция, Флоренция, Тоскана, Болоня, са изгодни, сравнително кратки (варират от 4 до 6-7 дни) и много популярни.

Една от причините “ботушът” да е предпочитана дестинация за екскурзии от голяма част от сънародниците ни е и добрата комуникация на самолетния транспорт. От няколко големи града в България ежедневно отпътуват евтини полети, с които само за 1-2 часа се стига до различни точки, от които могат да стартират безброй екскурзии и почивки.

Кои са най-големите забележителности

  • Рим – разбира се, че започваме с него. Известен още като Вечния град, този красноречив прякор подхожда много добре на това пропито с история място;
  • Флоренция – столицата на Тоскана. Прекрасен и харизматичен средновековен град с тесни улички и автентична атмосфера;
  • Тоскана – един от най-живописните райони на Италия, идеален за семейна екскурзия. Тук можете да се насладите на уникалните пейзажи, характерни с покритите с лозя хълмове, между които са сгушени средновековни градчета;
  • Венеция – един от най-романтичните градове на света с уникална атмосфера и забележителности;
  • Амалфийската ривиера и Неапол – задължително за посещаване, ако сте на екскурзия в Южна Италия. Препоръчваме да отскочите и до остров Капри;
  • Генуа и Лигурската ривиера – намират се в западната част. Изключително живописните градчета, известни като Чинкуе Терре можете да намерите в почти всички класации на най-красивите места в света.

Това са само някои от големите забележителности на Италия – страната разполага със стотици други, с които можете да обогатите Вашата екскурзия!

Какво можем да предложим

Туристическа агенция Руал Травел изпраща ежегодно хиляди туристи в Италия, като екскурзиите ни до страната са значителна част от общия брой такива, които осъществяваме. Предлагаме десетки различни видове оферти както с автобус, така и със самолет, а маршрутите ни са добре отработени и балансирани. Можете да резервирате наша екскурзия на уеб сайта ни rual-travel.com, по телефона или в някой от офисите ни в страната.