Как да изберете надеждна и качествена онлайн бижутерия?

Дните, в които се лутахме из физически магазини, за да закупим ново бижу, отдавна отминаха. Революцията в дигиталния свят и онлайн шопинга позволява да пазаруваме качествени бижута, докато стоим на дивана, пиейки ароматно кафе или топъл чай. Няколко кликвания на екрана

или мишката и поръчката ни вече се обработва. Може да бъде доставена до избран от нас куриерски офис или директно до вратата на дома ни. Доставката отнема не повече от няколко дни, а опцията за преглед и тест е задължителна при себеуважаващите се онлайн търговци.

Комфорт, бързина и сигурност са някои от причините, поради които все повече хора прибягат към онлайн шопинга. Ако искате да се присъедините към тази нарастваща общност или вече сте част от нея, ние от Silenti силно Ви препоръчваме да отделите няколко минути, за да

прочетете ценните съвети за онлайн шопинг, които сме подготвили в тази статия.

1. Сертификат за защита на лични данни

Най-важният фактор при онлайн шопинга е да се уверите, че сайтът, от който желаете да

пазарувате, е легитимен. Но как? Всъщност това е изключително лесно! За всеки уважаващ се търговец, извършващ онлайн продажби, съществува неписано правило, което гласи, че използването на цифров сертификат или още наричан SSL е задължително. Това е гаранция, че личните Ви данни са защитени и ще бъдат използвани само за предназначената цел, а именно обработването на направената от Вас поръчка. Може да видите дали избрания сайт притежава този сертификат, като погледнете пред името му в браузъра. Силно Ви препоръчваме никога да не пазарувате от сайтове, които не разполагат с това катинарче пред името. Причината е, че при липсата му, личните Ви данни и банкови детайли могат да бъдат компрометирани изключително лесно. Също така, липсата на такава защита е първия знак на небрежност от страна на търговеца.

2. Оторизиран търговец на благородни метали

Уверете се, че търговецът, от който закупувате бижуто, е сертифициран и разполага с

необходимите удостоверения, за да търгува с благородни метали. Всяко бижу, продавано на територията на България, трябва да е премино лабораторна проверка и да съдържа съответната маркировка, отговаряща на пробата сребро или злато. Не забравяйте да разгледате гаранционните условия, които сайтът предлага, както и дали бижуто Ви ще бъде

придружено от сертификат за качество. Не бихте имали основателна причина да се доверите на някого, който не предлага гаранция за собствените си продуктите, нали така?

След като изпълните гореспоменатите стъпки е необходимо да се уверите в условията за връщане и замяна на бижутата при евентуален дефект, несъответствие в качеството или размера. Едно от най-големите притеснения при покупката на новото бижу онлайн е, че не може да го докоснете и почувствате. Изключително важно е да се уверите, че ще получите пратката си с опция за преглед и тест преди да заплатите. В случай че извършите плащането онлайн, подсигурете се, че средствата Ви могат да бъдат възстановени, ако продуктът не покрива Вашите очаквания. Най-добре е да се свържете лично с компанията чрез някоя от социалните мрежи като например Facebook или Instagram. Ако търговецът, от който искате да пазарувате, не използва поне една от тези платформи, то това е голяма червена точка, тъй като липсва прозрачност в дейността на въпросната фирма. Проверете за фирмен имейл адрес и телефонен номер.

Нека обобщим. В случай че не може да откриете профил на въпросния уебсайт в социалните мрежи (Facebook, Instagram, Twitter) или пък не може да се свържите по имейл адрес и телефонен номер, то тогава НИКОГА не пазарувайте от там.

3. Време за доставка

Много хора купуват бижута за конкретни поводи и разбира се държат да получат пратката си на време. Уверете се, че сайтът, от който желаете да пазарувате, работи с утвърдени куриерски

фирми, гарантирайки точен ден и час за доставка. Истинските професионалисти в сферата доставят между 2 и 5 работни дни. Най-надеждните логистични компании в България са Еконт и Спиди, а в световен мащаб – DHL и UPS.

4. Описание на бижутата

За да минимизирате шанса от разочарование, трябва да се насочите към онлайн магазин, който предлага възможно най-подробно визуално и писмено описание на своите продукти. Дължина на синджира, диаметър на обеците, обиколка на пръстена и тн. са характеристики, които трябва да проверите предварително, за сте сигурни, че ще останете доволни.
Избирайте сайтове с естетичен дизайн и лесна навигация, тъй като това е крещящ пример за старание и високо качество на работа. Никой не би останал доволен, ако трябва да разлиства стотици страници с бижута, само за да разбере, че търсеният от него цвят на камъка не е наличен.

5. Клиентски отзиви

На последно поред място, но не и по важност – винаги четете отзивите, които клиентите на даден бранд споделят! Проучвания сочат, че около 94% от онлайн потребителите преглеждат отзиви за даден продукт преди да вземат окончателното си решение. Това не бива да Ви учудва, тъй като е безспорен факт, че няма по-добро доказателство за качеството на даден продукт или услуга от доволните клиенти.

Бързата реакция и любезното отношение на персонала са ключова индикация, че избирате достоверна и надеждна компания. Ненапразно Facebook поставя зелени тикчета, гласящи

„Обикновено отговаря в рамките на Х минути“ на страниците, които отговарят бързо и

ефикасно на всички свои клиенти. Дори забавянето в отговра да изглежда маловажно, то понякога може да Ви коства няколко допълнителни дни за Вашата доставка.

Това бяха някои от най-важните характеристики, по които може да познаете надеждния онлайн търговец на бижута, както и висококачествените продукти или услуги като цяло. Надяваме се, че тази информация ще Ви е полезна при бъдещи онлайн покупки. Ако имате нужда от допълнителен съвет за избора на бижу онлайн, не се колебайте да се свържете с нас по всяко време на https://www.silentijewelry.com/.