Как да осигурим безопасни детски лампи за детската стая?

Да имаш деца е огромна отговорност, която променя целия свят на родителите, включително и обзавеждането в къщата. Слага се бебешко заграждение, заключват се шкафовете, обезопасяват се острите ъгли и контактите. Децата са любознателни и обичат да изследват заобикалящата ги среда. Те прекарват по-голямата част от времето си у дома през ранните си години, което означава, че ще проучат всяко кътче, което могат да достигнат и ще обърнат внимание дори и на лампите. За да сте сигурни, че вашият дом е безопасно място, където детето ви може да играе, учи и расте, може да прочетете съветите за интериорно осветление на детски лампи Ultralight. Ако в детската стая има не обезопасени лампи или такива поставени прекалено на ниско, това може да се превърне в рисков фактор за инциденти.

Къде се крият рискове?

Когато знаете рисковете и потенциалните опасности, вие можете да защитите децата си от тях. Да се обзаведе детска стая е изключително приятно занимание, което има обаче определени специфики. Винаги се доверявайте само на доказани търговци на осветителни тела, особено ако ще ги поставяте на високо рискови места, като детската стая.

Токов удар

Кабелите на уредите са изкусителни за децата. То може да пробва, дали се режат лесно, както и да прегризе някой от тях. Сами се досещате, че кучетата го правят това непрестанно. Най-добре е да скриете кабелите на настолните лампи и лампиони, ако сте планирали да сложите такива в детската стая.

Събаряне на лампата

Вашето мъниче опознава света чрез бутане, дърпане и стискане. Никак не е изключено, да дръпне и лампата, ако я достига. Ако тя е тежка и падне върху него, може да предизвика инциденти. От друга страна, твърде леките лампи, които нямат стабилна основа, се издърпват по-лесно.

детска стая

В случай, че сте избрали осветително тяло за детска стая с голям абажур, то трябва да го закачите някъде нависоко, където детето да не го стига. За малките абажури такова условие не важи, те имат по-малко пространство, за което детето може да ги хване, притежават по-голяма стабилност и е по-малко вероятно да се преобърнат върху него.

Рисковете при лампионите са по-големи. Те са по-тежки и предвид факта, че са разположени на земята, може цялата им основа да падне. Много вероятно е детето ви изобщо да не се заинтересува от наличието на лампион в стаята, ако обаче хвърля топка или пък тича, напълно вероятно е да се блъсне в него и да го събори. Имайте го това в предвид, когато избирате лампион за стаята.

Да се опари на крушката

Крушките с нажежаема жичка могат да бъдат много горещи и не трябва да се пипат. Както обаче вече споменахме, децата обожават да проучват света с ръце. Заради това е най-добре да използвате крушки, които имат мощност под максималната на осветителното тяло, както и LED алтернативи, които не са горещи на докосване. LED крушките са безопасни, защото почти не произвеждат топлина.

Как да запазите лампите и децата в безопасност?

Винаги покривайте шнуровете, но никога с килими или други тъкани. Снабдете се с гумени или PVC шлаухове за кабели, защото те няма да създадат опасност от пожар, както правят килимите. За да поддържате подовите лампи изправени, поставете ги зад голяма мебел като диван, например. Много по-трудно е да се обърне лампа, ако основата ѝ е застопорена.

Премахнете всичко, което ви се стори прекалено рисково. Нито вградените светлини, нито монтираните на стената имат кабели, които децата ви могат да издърпат. Също така, вашето малко дете няма да може да дръпне стенен аплик, нито ще може да събори вградените в тавана светлини. Можете да обзаведете детската стая само с осветителни тела, които се монтират нависоко или са вградени.

Повече информация на: https://ultralight.bg/