Какво представлява градинския мултифункционален инструмент комби система?

Създаването на градина, с която да се гордеете, е продукт на много време и усилия. Освен това то изисква цял арсенал от качествена градинска техника. Ако някога сте попадали на комби система, то може би знаете, че тя може да бъде добро решение като цена и функционалност. В професионални машини Koledzhikov предлагат разнообразие от комби системи, които могат да се използват за косене, фрезоване, рязане на клони и храсти, дори и за метене и обдухване.

Този градински мултифункционален инструмент изпълнява функциите на поне 5 други уреда и може да ви помогне да се справите с най-разнообразни задачи в градината ви. Предвид това, че обикновено купуваме всички тези градински инструменти в продължение на дълъг период от време, не осъзнаваме колко пари сме похарчили за всички тях заедно. Комби системите ни предлагат по-евтин и по-удобен вариант.

За кого е подходяща една комби система?

Една комби система е от полза както за начинаещи, така и за опитни градинари. При хората, които са нови в градинарството, тя ще осигури всички инструменти, от които вероятно ще имат нужда, за да обработват градината си през цялата година. Комби системата е перфектното решение. То пести време и пари в търсене и разучаване на всеки един градински инструмент поотделно.

За по-опитните градинари, които може да са привързани към старите си инструменти, комби системите могат да бъдат чудесен резервен комплект, който да им влезе в употреба в случай на нужда. Ние знаем колко е важен навикът по време на обработката на градината, но понякога просто трябва да осигурим и допълнителни инструменти.

Видове комби системи

Комби системите са с двигател или с батерии. И двата варианта са добър избор и се различават по малко неща. Например, електрическите модели са по-тихи, но по-малко мощни. Бензиновите са доста по-шумни. Тяхно основно преимущество е мощността.

Когато купувате комби система, обърнете внимание, че акумулаторните модели може да се купят с батерията или без нея. Също така може да изберете, дали да закупите зарядно. Това е нормална практика, тъй като някои клиенти може вече да притежават комби система или друг продукт на същия производител, чието зарядно е съвместимо с новата машина.

градинска техника ръчна

Какви приставки може да се добавят на комби системите?

На една комби система може да се добавят широка гама приставки. Например за обработка на трева. На пазара ще откриете приставка за косене, за отстраняване на плевели, ножица за рязане на плевели и т.н. Те са снабдени с добре наточени остриета и по този начин комби системите се превръщат в ръчни косачки.

На следващо място се закачат приставки за обкантване и кастрене. Освен това една комби система може да се превърне във фреза, благодарение на приставката почвена фреза. Не са малко и различните приставки, които могат да се добавят за подрязването на жив плет и гъсталаци. Благодарение на дългата дръжка и на възможността за добавяне на удължител, можете бързо и лесно да подрежете по-високи храсти. Специална приставка е създадена и за обдухване на листата през есента.

Както сами забелязвате, една комби система може да бъде използвана от плевене, през фрезоване, та чак до обдухването на листата. Тя ще се превърне в незаменим партньор в градината ви и ще ви помага целогодишно.

Тъй като всяка приставка се предлага отделно от базата, не е необходимо да купувате всичко наведнъж. Може постепенно да попълвате инвентара си. Ако сравните цените, една комби система с приставка за почвено фрезоване излиза много по-евтино от купуването на цяла мотофреза. Пък и след това с още съвсем малко средства може да създадете косачка, ножица за жив плет и тн.