Интересна коледна декорация със стърготини от молив

В навечерието на Коледа ни се иска да пофантазираме и направим играчки от най-обикновени, дори непотребни неща. И разбира се, това се отнася най-вече за символа на празника – коледната елха. Колко много са начините да бъде пресъздадено от хартия, плат, стъкло или метал вечнозеленото дръвче. Още един оригинален вариант може да се направи с помощта на стърготини от молив. Забелязали ли сте колко живописни са? Счупеният или затъпен молив изглежда направо тъжно, но когато го подостриш, изпод острилката излизат симпатични и равномерни къдрички от дървената „дрешка”. Вижте как да ги използвате за направата на малка и нежна елхичка!Коледна декорация за елха

Къдрава елха

Къдравата елхичка от дървени стърготини е забавна декорация.

Необходими са:

  • дървен молив
  • острилка
  • дебела хартия
  • лепило

Стъпка 1.

И така, взимаме молива и острилката и пристъпваме към работа. Всъщност може да използваме няколко молива – зелени или пък разноцветни. По-фино и въздушно ще изглежда изделието, направено от стърготини на молив с ръбчета, вместо кръгъл.

Стъпка 2.

След това взимаме лист дебела хартия или картон, и го свиваме на конус. Залепваме върха на конуса с лепило и изчакваме да изсъхне. Това е основата на елхичката.

Стъпка 3.

Дървените стърготини са много фин материал, така че се запасете с търпение. Започваме да лепим парченцата стърготини върху конуса. Внимаваме редовете да са равномерни, а лепилото да не се размазва. Започваме от най-долния ред, като всеки следващ леко покрива предишния.

Стъпка 4.

След залепването на последното парченце изчакваме „елхата” да изсъхне. Сега може да пристъпим към украсата – перлички, мъниста, копчета или пайети. И ето, че нашата вълшебна и кокетна къдрава елхичка е готова!