Кредит до заплата, когато банката каже “Нe”

Когато ни трябват средства, първо се сещаме за кредит от банка. На много хора обаче кредитната им история не е добра и се налага да потърсят някакви алтернативни начини за финансиране на спешните разходи или просто бързо финансиране до следващата заплата тип CrediGo предлагно от Microcredit.bg.  Банките от своя страна предлагат дългосрочни кредити с ниски лихви, само ако клиентите успеят да им покажат някакви уверения, че ще са способни да възстановят взетата сума в срок. Това невинаги е възможно и банките отказват кредита.човек търси пари до заплата

Какви причина има една банка да ви откаже кредит?

Много са, но за щастие на всички потребители, са строго определени. Ако току що са ви отказали кредит и не знаете, каква е причината, тогава най-добре се свържете с банката и ги попитайте. Възможно е, да е станала някаква грешка с данните ви, която да можете да коригирате. В противен случай, явно попадате в една от следните категории:

  • Лоша кредитна репутация – това означава, че не сте си покривали редовно взетите заеми, не сте изплащали всеки месец вноската по кредитната карта или сте били обявени в несъстоятелност. При тези случаи, банките ви слагат в групата на недостатъчно надеждните платци и няма да ви дадат желаното финансиране. Кредитната репутация е достъпна информация за всички финансови институции;
  • Твърде нисък доход. В България е практика, хората да се осигуряват на много по-ниска сума от тази, която реално получават. Дори и да не е така, много често страничните доходи, които не идват от основната дейност, не се водят никъде и банките няма как да разберат, с колко точно пари разполагат клиентите им, за да знаят, дали ще могат да покрият заема. Често, когато доходът по документи изглежда твърде нисък, банките отказват кредитите. Понятието „нисък“ означава, че вноската по кредита трябва да бъде в размер по-нисък от 40% от нето заплатата на клиента. Ако чистата заплата на даден клиент е 600 лв. максималната вноска трябва да е до 240 лв.
  • Липсва обезпечение – за обезпечение се считат освен редовните доходи и наличието на някакво имущество. За имущество се счита всичко, което е на името на клиента – движимо и недвижимо.

Това са трите основни причини, поради които банката може да ви откаже заем. Когато това се случи, а тези пари са ви били нужни спешно, отказът от банката може да ви донесе допълнителен стрес. За щастие, бързите кредити са. създадени точно за такива ситуации Те са с по-висока лихва, но имат и много промоционални условия, които банковите заеми не притежават. Последните години, фирмите, които предлагат бързи кредити, станаха толкова надеждни и сигурни, че голяма част от хората предпочитат да пропуснат дългото кредитно одобрение на банките, дори и когато имат добра кредитна репутация и високи доходи. Много по-бърза е процедурата при бързите кредити.

Интересен факт е, че някои български банки вече са започнали да предлагат кредити до заплата на своите клиенти. Така че, можем да очакваме този пазар да се развива все повече и повече през следващите години.

Как се кандидатства за кредит до заплата?

Процесът на кандидатстване е много лесен. Обикновено кредитните компании дават възможност за кандидатстване, както на място в офис на фирмата, така и онлайн. Ако клиентите изберат онлайн кандидатстването, тогава не им се налага да излизат от комфорта на собствения си дом. А парите получават по заявена сметка. Одобрението, както онлайн, така и на живо става за по малко от един работен ден. Документите, които са нужни, са само валидна лична карта и номер на сметка, по която да се преведат парите. По този начин структуриран процесът за кандидатстване за кредит става лесен и бърз и клиентите могат да не се притесняват, че парите няма да дойдат на време.

Наистина на всички ни се иска да нямаме спешни разходи и наложителни плащания, обаче това невинаги е възможно. Когато сме изправени пред проблем, единственото нещо, което трябва да направим е да намерим решение. Кредитите до заплата са точно такова решение, което ни осигурява спокойствие, дори и в най-трудните ни финансови моменти.