Луксозен диван – за кои стилове интериор е най-подходящ?

Създаването на уютен дом не е лесна задача. Затова и съществува цяла наука за това, а експертите, които творят в областта на интериорния дизайн постоянно ни дават напътствия, с които да ни помогнат да изградим желаното жилище. Днес ще говорим за ролята на модерния и луксозен диван, без който нито едно жизнено пространство не може да бъде напълно завършено.
Но нека видим какъв диван би подхождал на помещения, решени в различните стилове интериор, за да вземем най-правилното решение при избора.

Луксозен диван в класическия интериор


Такъв диван е препоръчителен за по-просторни стаи. Когато решавате как да подредите дома, не забравяйте, че освен впечатляващ външен вид, един диван трябва да предлага и достатъчно удобство. Някои от моделите, особено тези, които са по-масивни, най-често не могат да бъдат сгъвани и разгъвани. Трябва да вземете предвид и това.

Луксозен диван за модерния минималистичен интериор


Модерният минимализъм е изключително толерантен по отношение на формата и размера на диваните, с които решите да обзаведете жизненото пространство. Тъй като е по-принцип един доста аскетичен и пестелив стил, минимализмът, от една страна, толерира по-компактните мебели, като това важи също и по отношение на меката мебел. Но от друга страна, той залага и изключително много на функционалността, като буквално я издига на пиедестал. Многофункционалните мебели, например, са важна част от едно от най-модерните направления в този стил – Хай Тек интериорите са отличен пример в това отношение. Така че, какъвто и диван да изберете за решеното в духа на минимализма жилище, все ще е добре. Няма ограничения, стига самото пространство да не налага такива.

Луксозен диван в интериори стил Арт Деко


Е, това вече си е истинска класика! Даже би било неудачно да „ядосвате“ „мистър Арт Деко“ с някой твърде семпъл модел диван. Това би било голяма обида за него. Затова, подберете му най-изискания, най-впечатляващия, дори най-екстравагантния модел и тази луксозна мека мебел със сигурност ще запее в хармонично съзвучие с цялата обстановка.