Нестандартни решения за дома

„Не си бил никъде, докато не си се прибрал вкъщи“, казва Тери Пратчет, а домът наистина е мястото, на което се чувстваме най-добре и сме себе си. Затова е толкова важно дома да бъде обзаведен според нашият стил, нужди и желания.

В днешната стая ще си поговорим за няколко нестандартни решения за кухни, спални и всички останали помещения в дома ви, които могат да бъдат разчупени през вашата призма.

Нестандартни решения за кухнята:

Елементите, с който можете да експериментирате при ремонт или правене на нова кухня не са малко, но най-екстравагантни са цветовата палитра и осветителните тела. При цветовете може да се спрете на ярки такива, с които да боядисате стените или шкафовете, но ако искате да постигнете усещане за лукс и нестандартност, то тогава черно бялото е вашата гама. Стени в черно, шкафове в бяло, обратното или пък дори изцяло черна кухня с бели плотове – това определено е решение за интериора, което не се среща често.

Естествено, както споменахме по-горе, осветителните тела, също могат да внесат изключително свежа нотка в кухнята ви. На пазара се предлагат различни видове лампи, които могат да бъдат висящи, в причудливи форми, на неочаквани места – всичко, което ви харесва и което е подходящо за дома ви е изпълнимо.

Нестандартни решения за спалнята:

В спалнята също може да внесете нестандартен елемент, който да отразява личността ви. Тук също възможностите са много, но интересно нещо, което можем да ви предложим е да замените стандартните щори и да се спрете на големи плътни завеси, които да затъмняват пространството също толкова успешно. Ако искате все пак да има еднакъв елемент в целия ви дом, може да се спрете на цвета и да изберете завесите в него.

Тук също можете да си играете с различен тип осветителни тела, като разнообразието е дори още по-голямо. Малки вградени лампи на тавана, екстравагантни нощни лампи и всичко, което ви идва наум.

Ако сте любители на разкоша, то може да вмъкнете голяма двойна спалня. Още по-нестандартни? Вземете кръгло легло, определено не е нещо, което се среща често.

Нестандартни решения за всекидневната:

Не забравяйте всекидневната. Доверете се на пищността и сложете голям разкошен полилей, който да осветява цялото помещение и да допринася за усещането за лукс в апартамента. Може да избегнете слагането на стандартна секция и да изберете по-разчупена идея, с отворени рафтове вместо големи шкафове. Любители сте на четенето? Оставете едната стена за голяма библиотека, на която да подреждате книгите си в какъвто ред си поискате.

Възможностите са неограничени! Тръгнахте ли на пазар?