Официални тоалети за макси дами

„Начинът, по който се обличаш, е начинът, по който представяш себе си пред света, особено днес, когато човешките контакти са толкова бързи. Модата е мигновен език.“ – Миуча Прада

Една дама трябва умело да избира своите  официални рокли за специалните поводи в живота си.

Някога задавали ли сте си въпроса как една дама, чийто силует напомня картините на Рубенс, избира своя тоалет? Едрите жени трябва много внимателно да преценяват подходящата за тях макси рокля – рокля, която да прикрие дадени несъвършенства и да подчертае предимствата.

Както знаете, черният цвят прави една дама да изглежда визуално по-слаба, докато белият цвят подчертава пълнотата й. Ето защо трябва много внимателно да се отнасяме към светлите тонове когато избираме макси рокли. Модерните и популярни цветове за пролет-лято 2020 са пастелни и бежови, а те създават оптична илюзия за обем.

Жените с пищни форми изглеждат добре с макси рокли в тъмни тонове. Макси дамите залагат на синьо, изумрудено, тъмно червено и лилаво. Рокли в нюанси от изброените цветове са уместни за едри дами. За официален повод се препоръчват едноцветни официални рокли с искрящ аксесоар, който да придаде завършен вид на облеклото. Пълните жени могат да заложат на вертикални ивици или диагонално разположено каре или дискретна асиметрия около деколтето и бюста, което също отнема от обема на тялото. Много често при официалните макси рокли се залага и на V-образното деколте.

Една вечерната рокля в тъмно червено с V-образно деколте ще превърне всяка дама в кралицата на вечерта. Може да заложите на материи като:

  • коприна;
  • атлас;
  • сатен
  • шифон;
  • жакард;
  • дантела;
  • тюл и други

Ако имате по-пълни ръце можете да ги прикриете с дълги или три четвърти шифонени или ефектни ръкави. А проблемните бедра могат да се скрият от набрана или широка долна част или да заложите на макси рокля до коляното с вталена, права, свободна или разкроена модна линия. Декоративни елементи като дантели, бродерии, колани, клъчове и официални обувки могат да добавят специален акцент към официалната рокля.

Изключително стилно изглежда макси дама облечена от глава до пети в един цвят. Това може да бъде дълга официална рокля или официален тоалет от две части Изборът на модел и начина на съчетание също е от огромно значение, за да сте перфектни на тържествената вечеря или събитие . Тайната е в смесването и подбора на материите.

            При аксесоарите може да заложите на красив златен пръстен, тънко колие и обици. Избягвайте обемни шалове, наметала, както и масивни гривни.

„Не се увличай по тенденциите. Не позволявай на модата да те притежава, а сам реши, кой искаш да бъдеш, какво искаш да изразиш с начина, по който се обличаш, и по който живееш.“ – Джани Версаче