Резиденшъл Парк Лозен или Резиденшъл Парк София – коя е подходящата опция за нас?

Едни от топ локациите за покупка или наем на луксозно жилище са комплексите под шапката на Резиденшъл Парк в София и Лозен. Интересът към затворени, модерни и функционални комплекси от този тип тенденциозно нараства. Луксозни имоти се търсят от млади семейства, чуждестранни инвеститори, дипломати и други.

Резиденшъл Парк Лозен или Резиденшъл Парк София? Сходството в набора от услуги и условия за живот, които предлагат, е съвсем естествено, предвид факта, че с тези два проекта Линднер в България се стреми към осигуряването на дом за градския човек, който търси уют и хармония в близост до природата.

И все пак коя е най-подходяща опция за вас, като търсещи имот с цел покупка и/или наем? В следващите редове ще разгледаме предимствата на двата комплекса. Ще базираме сравнението си на база фактори като локация, тип жилищни сгради и удобства, както и цени.

Локация

Резиденшъл Парк София се намира в южната част на столицата, но остава в рамките на града. Районът предлага добре развита транспортна мрежа. Тук се включват големи пътни артерии – Околовръстен път, Бистришко шосе, бул. “Ал. Малинов” и метростанция “Бизнес парк”. Това прави София Резиденшъл Парк привлекателен както за хора, разполагащи с личен автомобил, така и за такива, използващи удобствата на метрото.

Лозен Резиденшъл Парк се намира извън столицата – локализиран е в близост до с. Лозен. Населеното място е само на няколко минути път от София-град. Основната пътна артерия на бул. Цариградско шосе го прави достъпен за хората, които разполагат със собствени автомобили, тъй като от центъра на София ги делят едва около 25 минути път. Ако предпочитате да използвате градския транспорт на София и специално метрото, Лозен Резиденшъл Парк не би бил най-подходящият избор за вас.

Тип жилищни имоти и удобства

София Резиденшъл Парк реализира визията за “град в града”. Живеещите тук избират между многофамилни, еднофамилни и редови къщи, наред с различни по големина апартаменти. Жилищата са подходящи за малки и големи семейства. В затворения комплекс живущите могат да работят, спортуват, пазаруват и релаксират в просторни и добре поддържани паркове с барбекюта.

Лозен Резиденшъл Парк предлага 3 основни типа къщи – редови, еднофамилни и двуфамилни. Идеално място за малки семейства и самостоятелно живеещи хора, които търсят хармонията и близостта до природата далеч от големия град. Тук модерният млад човек има достъп до всичко, от което се вълнува – социален живот и развлечения, спорт, офис площи, зони за релакс.

И двата комплекса предлагат модерна и функционална жилищна среда от затворен тип, наред с прилежащите им удобства като контролиран достъп, видеонаблюдение, зони за подземни и наземни паркинги.

Цени

Цените за наеми и/или покупка на имот варират за двата комплекса. За да получите най-добри оферти при търсене на жилище в комплексите, е добре да се доверите на брокер, тясно специализиран в луксозния сегмент, като Unlimited Luxury Estates.

Unlimited Luxury Estates продава апартамент в Резиденшъл Парк София – цени можете да видите в сайта, за Резиденшъл Парк Лозен цената е между €438.000 и €677.502. Цените за жилища в Резиденшъл Парк София под наем са между €2.200 и €2.400.