Синоптик бг – Какво ще е времето днес

Sinoptik.bg: Времето в София, България

Sinoptik.bg е един от най-популярните и посещавани сайтове, посветени на климатичните и метеорологични условия, в българското интернет пространство. Приложението представя подробни метеорологични данни за повече от 80000 места у нас, в Европа и по света. Сайтът е собственост на медийната група „Нет инфо”. Sinoptik.bg има и мобилна версия, чрез която можете да сте информирани за времето, условията за ски в зимните ни курорти и състоянието на пистите и съоръженията, температурата на водата по морските ни курорти и др. навсякъде и по всяко време.

Провери какво ще е времето тук!

Прогнозата за времето е публикувана за текущия момент, следващите 24 часа, уикенда и 10-дневна прогноза. Най-много детайли са поместени за текущата прогноза, както и за следващото денонощие. По-кратка е информацията за десетдневието, тъй като периодът е по-дълъг и някои метеорологични явления не могат да се предвидят за такъв срок.

За по-бързо търсене потребителите могат да използват настройки за бързо търсене и да отбележат като предпочитани определени населени места, за които искат да знаят времето. Ако ви е необходимо да изберете нови локации, трябва първо да посочите обща категория от главното меню – в България, в Европа или по света. След това трябва да посочите и държава, като възможностите са посочени в списък. Накрая се появяват и по-големите и популярни дестинации в избраната от вас държава. За да стесните търсенето, ако ви е необходимо място извън Европа, имате опцията и да изберете континент и след това да търсите държавата и града.
Потребителите могат да посочват и конкретни населени места от карта, поместена в сайта. Посочвайки локацията, се появява прозорец с температурата и графичен символ за метеорологичните условия. Можете да кликнете обаче върху града, така че да стигнете до детайлната прогноза за съответното населено място.