Сребърни обеци – нещо много повече от обикновени бижута

Сребърната бижутерия е предпочитан и доста икономичен вариант за дами без високи материални възможности. Според Somaha.bg –  ювелири с голям опит на българския пазар за сребърни бижута, сребърните обеци са сред най-носените и предпочитани бижута от дамите.

Тъй като материалът, от който се изработват е много дълготраен и удобен за ювелирна работа, този вид обици са търсени, както за подарък при определен повод, така и в случаите, когато искаме да се отдадем на шопинг терапия и нашата слабост са красивите накити.

Ако и вие обожавате изисканите забавления, стилното облекло, скъпите аксесоари и парфюми, но вашата най-голяма слабост са бижутата, вероятно знаете, че можете да си поръчате красиви обици, гривни и колиета и онлайн.

Така ще си спестите време и ще имате възможност да решите на спокойствие вкъщи кой накит ви допада най-много.

Бижутата от сребро са изключително универсални и подходящи за носене във всяка обстановка.

Те подхождат както на делови дами, така и на момичета. Разбира се, всеки чифт сребърни обици носи своя чар, специфичен дизайн и идеен замисъл.

Съществуват бижута, които допадат на консервативни дами, които имат строго определени изисквания за облеклото и начина, по който изглеждат. Те биха харесали класически обеци, които не се отличават с прекалено претрупан дизайн или много орнаменти.

От друга страна, на дамите, които обичат творческите занимания, допадат уникални бижута, които се открояват от обикновените, изпъкват с атрактивност, нестандартна форма, разчупен и различен дизайн. Често това са асиметрични обици, обици с големи камъни, сребърни обеци с оригинални висулки и много сложни орнаменти.

Ако сте по-наблюдателни, можете да определите професията на дамите, само от обиците, които носят. Обикновено дизайнери, художнички, декораторки, интериорни дизайнерки, фризьорки, гримьорки или стилистки предпочитат артистични обеци, които няма как да не запомните.

 

Учителки, служителки в банки и учреждения, бизнес дами, предпочитат по-семпли, класически обеци.

Няма как да не направим разлика между нов чифт обици и такъв, който е принадлежал на вашата майка, любима леля или дори на баба ви.

Не можем да не споменем колко голямо значение имат бижутата, които се предават от поколение на поколение и имат висока сантиментална стойност.

Ето защо ви препоръчваме винаги да избирате обеци от сребро или злато, защото това са вечни метали, които няма да загубят красотата и стойността си с годините. В случай, че подарявате бижута, винаги мислете не само за конкретния повод и празника, който предстои, но и за това, че след време този пръстен, гривна или обици ще носят спомена за вас и вашето внимание.

Точно поради тази причина е важно да изберете модели, които носят в себе си непреходна естетика, любов и хармония и могат да радват и красят притежателите си години наред.

обеци

Когато става въпрос за бижута, има и още един съществен въпрос и причина те да са толкова популярни, търсени и носени от хората, независимо от сезона, епохата и културата.

Хората, които се интересуват от духовни практики вярват, че бижутата с естествени камъни им помагат на физическо и духовно ниво.

Въпреки, че жените се асоциират с красотата, женствеността и изящните накити, носенето на бижута съвсем не е само тяхна привилегия.

Добре знаем, че властелините и царете са носили масивни пръстени, без които не са се показвали пред хората. И днес много мъже носят верижки, гривни и обици.

Ако обърнем поглед назад в миналото, ще забележим, че хората от различни цивилизации са носили различни бижута. Те са се изработвали от злато, сребро, скъпоценни камъни и са се предавали в рода като символ на сплотеност, заслуги, власт, фамилна гордост и чест.

Със сигурност много хора носят бижута не само защото ценят естетиката и искат да бъдат привлекателни.

Съществуват изследвания, според които носенето на определено бижу може да ви предпази от зли влияния, да повиши концентрацията, самочувствието, дори да привлече симпатии към вас.

Някои изследователи на т. нар. духовна наука смятат, че човек получава духовна полза от носенето на бижута и това е начин да се усвоява Божественото съзнание.

Смята се, че среброто е с 35 процента от Божественото съзнание.

Хората, които вярват в негативното влияние на т. нар. черна енергия, също носят определени бижута /талисмани/, за които вярват, че ги защитават от отрицателна енергия, уроки и т. н.

Носенето на бижута, особено на обеци, се свързва и с лечебните методи на акупресурната терапия и неконвенционалните методи на лечение.

Любопитно е, че съществува зависимост и между апетита и обиците.

Обеците, които притискат продължително време определени точки, съответстващи на храносмилателната система, потискат апетита и по този начин влияят на метаболизма на организма.

Подобни обеци се използват за редуциране на теглото. Този метод на отслабване се прилага в индивидуални случаи, когато лекарите преценят, и за него има противоречиви отзиви.

При всички случаи, бижутата са онова малко нещо, което ни кара да се чувстваме единствени и красиви.